توصیه های تغذیه ای برای پیشگیری از احتمال ابتلاء به بیماری های تنفسی حاد و کورونا

۲۶ اسفند ۱۳۹۸ | ۱۰:۳۲ کد : ۱۰۲۵۴ اخبار تصویری
تعداد بازدید:۲۴۴

همانطور که میدانید کمبود دریافت های غذایی و تضعیف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیماری را افزایش می دهد. 

 توصیه های تغذیه ای برای پیشگیری از بیماری های تنفسی و کرونا براساس راهنمای مدیریت تغذیه در کرونا ویروس شامل موارد زیرمی شود:

 ۱-   مصرف ۸-۶ لیوان آب آشامیدنی سالم و یا سایر مایعات به صورت روزانه توصیه می شود. نوشیدن مایعات به اندازه کافی و فراوان به حفظ ایمنی بدن کمک می کند.

 ۲-    در صورتی که علائم سرماخوردگی دارید، از غذاهایی مثل سوپ و آش  همراه با آب لیموی تازه و مایعات گرم استفاده کنید.

 ۳- از جوانه ها گندم، ماش و شبدر در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنید.

 ۴-  از انواع میوه ها مثل انار، پرتقال، گریپ فروت،  لیموشیرین، لیمو ترش، نارنگی، نارنج، سیب و ... استفاده کنید. 

 ۵- مصرف جوشانده آویشن و پونه کوهی برای تقویت سیستم ایمنی و مقابله با عفونت توصیه می شود.

 ۶- از هویج و کدوحلوایی و شلغم و لبو در غذاهای روزانه استفاده شود.

 ۷-  غذاهایی  که  حاوی  مقدار زیادی چربی و نمک است می تواند منجر به ایجاد التهاب در مجاری تنفسی و مسیرهای هوایی شوند. از مصرف سوسیس و کالباس و سایر فست فودها و غذاهای چرب و سنگین اجتناب شود.

 ۸- استفاده از منابع پروتئین مثل انواع گوشتها خصوصا مرغ و ماهی ،حبوبات یا تخم مرغ کاملا پخته حائز اهمیت است.

 ۹- از انواع آجیل بسته بندی و بدون نمک  استفاده شود.

 ۱۰-  کرونا ویروس به دمای معمولی پخت (۷۰ درجه سانتی گراد) حساس است بنابراین به عنوان یک اصل کلی باید از مصرف محصولات حیوانی (شیر، تخم مرغ، گوشت قرمز، مرغ و ماهی) خام و کامل پخته نشده اجتناب کرد. در صورتیکه محصولات گوشتی کاملا پخته یاشد و با دست های تمیز آماده شود ایمن است.

 ۱۱-  از ظروف، قاشق چنگال شخصی استفاده شود.

 ۱۲- امکان انتقال کرونا ویروس از طریق بسته های مواد غذایی وجود دارد. توصیه می شود قبل از مصرف بسته ها نیز شسته شوند.

 ۱۳-  از خرید مواد غذایی فله یا باز خودداری شود.

 ۱۴-  در هنگام مراقبت و غذا دادن به افراد بیمار و کودکان خردسال قبل و بعد از غذا دادن به آنها حتما دست های خود و بیمار ضد عفونی شود.

 ۱۵- سیر، زنجبیل و سایر مواد غذایی توصیه شده اگر چه به دلیل ترکیبات خاصی که دارند می توانند در مقابله با عفونت های باکتریایی و ویروسی مفید باشند اما شواهدی مبنی بر مصرف آن در درمان بیماری ویروس کرونا وجود ندارد و بهتر است به صورت متعادل مصرف شوند

« شبکه بهداشت و درمان شهرستان نمین »

 

آخرین ویرایش۲۶ اسفند ۱۳۹۸

نظر شما :